Rune Klan
Tilbage

Rune Klan

RUNE KLAN (f. 1976) – Stand Up & Tryl

Rune Klan, startede med at trylle og underholde i 1987, og er i dag et af de største navne i internationale magikerkredse. Han har bl.a. leveret tricks til verdensmesteren i trylleri. Han mestrer det til fingerspidserne.

Glem alt om den klassiske tryllekunstner med stav og høj hat, når Rune Klan går på!

Rune Klan optræder ikke for at rede verden, men for at underholde. Dog har han sin egen lille mission: At gøre op med myten om tryllekunstneren, som den der blot hiver kaniner op af hatten og saver duer over iklædt bedemandstøj.

Missionen tog først rigtig fart for Rune, da han i 1999 fik smag for stand up og gjorde det til en fast del af sit show univers. Og han var heldigvis udstyret med ”funny bones”, som det hedder indenfor comedy genren. Derfor gik det i starten henover hovedet på mange, hvilke tricks og kunster han hev op af lommen til dem, fordi de lå flade af grin. Folk ænsede ganske enkelt ikke hvor mange tøjdyr, blomster og pølser der uforklarligt, skiftevis forsvandt og dukkede op i hans show.

I dag er Runes lille ’hemmelighed’ blevet offentlig og han har fundet den helt perfekte balance mellem de to stilarter. Oplevelsen af Rune Klan er dog ikke blevet mindre uforklarlig med årene. Tværtimod! Det er stadig ’tres mystique’, som franskmændene siger.

Rune Klan er den rigtige løsning til det meste, fordi han er værdsat af de fleste. Ung som ældre. Han mestrer alt fra større gallafester, henover festivaler til arrangementer af mere intim karakter. Både inde og ude.


MILEPÆLE MED RUNE KLAN:

”Den Ægte Vare”
Rune var i 2002 med til at sætte nye standarder for dansk stand up i 'Den Ægte Vare'. Med Anders Matthesen, Mick Øgendahl, Geo, Jacob Tingleff og Carsten Eskelund skabtes en klassiker som siden blev udgivet på DVD og solgt i mere end 70.000 eksemplarer.

”Rune Klan | tre-i-en"
I 2003 udgav Rune sit eget show 'Rune Klan | tre-i-en' på DVD/VHS. Showet gav et endnu bedre indblik i hvor ferm Rune er med fingrene i den såkaldte close-up genre. Udgivelsen var sommeren 2006 solgt i over 40.000 eksemplarer.

”Gynt”
I 2005 var Rune igen med på den innovative vogn i dansk underholdning med den enestående teatersucces 'Gynt' på Betty Nansen. Med Jonatan Spang, Carsten Bang, Geolo G og Bukki Blæs blandedes genrerne skuespil, rap og comedy sammen til en hidtil uset en af slagsen: SKRAKO. "Gynt" blev i 2006 genopsat og er fremført mere end 100 gange.

"Tak for i aften"
I foråret 2007 skabte Rune Klan sammen med kollegaen Mick Øgendahl en mega succes på TV2 Zulu. Sketch showet, hvor de to herrer spillede ikke mindre end 96 forskellige karakterer blev en af Zulus mest sete produktioner nogensinde. I efteråret 2008 følges der op med spritnye afsnit af serien.

"Rune KLan Går Large"
I efteråret 2007 var Rune afsted på sit første rigtige oneman show. Det overdimensionerede trylleshow, hvor Rune for alvor slog sit navn fast som Danmarks populæreste stand-up magiker. Showet blev en succes med 20.000 solgte billetter. Og DVD udgivelsen nåede på trods af kun 5 uger på hylden i 2007, at blive den næstbedst sælgende det år med 50.000 solgte eksemplarer, kun overgået af "Klovn"'s boxsæt med samtlige 4 sæsoner.

"Rune Klans Tryllleshow - Hokus Fucking Pokus" 9. afsnit på Kanal. Runes helt eget tv-show med primært fokus på trylleri. Også udgivet på DVD.

CV RUNE KLAN:

1976:
Rune Klan fødes på silkeborg sygehus. Flytter umiddelbart efter til mellemøsten (Oman)

1981:
Flytter til Canada

1984:
Flytter hjem til dejlige Danmark

1987:
Begynder at interessere sig for trylleri

1994:
Udgiver tryllevideo til tryllekunstnere 'three pieces of silver'

1996:
Turnerer rundt i USA og underviser tryllekunstnere

1999:
Optræder for første gang med stand-up på comedy zoo i kbh.

2002:
Turné med 'Den Ægte Vare' - dvd solgt i over 70.000 eksemplarer | Stand-up.dk på TV2ZULU

2003:
Close-up trylleshow 'Stille og roligt' på bådteateret | DVD 'Tre-i-en' - solgt i over 45.000 eks. | Stand-up.dk på TV2ZULU

2004:
TV2 programmet 'TATAR' - 10 afsnit i den bedste sendetid | Med på 'Talegaver til børn 10 år' DVD udgivelse.

2005:
Turne 'Stand-up.dk/uk/ok' m. Geo, Eskelund og Boothby Graffoe (UK) | Close-up trylleshow 'Forbudt for Børn' på bådteateret | GYNT' SKRAKO teater på Betty Nansen Teatret - en af de største teater succeser i 10 år

2006:
Fight Club Camp Kusse på TV2ZULU | 'GYNT' Danmarks Turné

2007:
'Tak For I Aften' på TV2ZULU | 'Rune Klan Går Large' - Danmarks Turné og DVD udgivelse solgt i 50.000 eksemplarer

2008:
'BIBLEN' - SKRAKO teater på Nørrebro Teater | 'Tak For I Aften sæson 2' på TV2ZULU

2009:
'Hokus Fucking Pokus' - på Kanal 5 | 'Stroganoff' - gøglerradio på P3

Del |

Comedy kalenderen

Der blev ikke fundet noget i kalenderen

Nyheder fra FBI.dk


Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/www/comedycentralen.dk/include/function.site.php on line 268

Warning: file_get_contents(http://www.fbi.dk/index.php?option=com_rss&task=news) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/www/comedycentralen.dk/include/function.site.php on line 268
x

Login